KREATIVNE RADIONICE

Modellina organizuje KREATIVNE RADIONICE na kojima će svi zainteresovani moći da nauče kako da dekorišu predmete od stakla, drveta, keramike, plastike, tekstila ili kartona i tako ožive stari, zaboravljeni komad nameštaja ili neki dragi lični predmet koji će u prostoru vlasnika stajati kao malo vlastito umetničko delo.

Na besplatnim prezentacijama možete se upoznati sa ovim jednostavnim dekorativnim tehnikama, a detaljnije ih savladati uz pomoć naseg kreativnog tima, na radionicama dekorišući željeni predmet izabranom tehnikom.

Kreativni tim Modelline ucestvuje na Evropskim konvencijama na kojima se sastaju teacheri iz mnogobrojnih zemalja. Kontinuirana ekudacija utice na povecanje kvaliteta kreativnih radionica. Svi eksponati koji se nalaze u nasoj galeriji su radjeni na evropskim sajmovima na kojima se razmenjuju nove ideje i tehnike.

Posebnu pažnju posvećujemo deci za koju su predviđeni specijalni popusti i programi prilagođeni deci već od tri godine starosti. U Modellini imate mogućnost da priredite svom detetu jedinstvenu i nesvakidašnju rođendansku proslavu kroz kreativni rad i zabavu u našem prostoru.

Za radionice se možete prijaviti putem telefona 011/3234-319 ili e-maila kreativni.centar@modellina.rs

Ponuda kreativnih radionica:

Shabby Chic je dekorativna tehnika kojom se postiže pohaban, starinski izgled predmeta od različitih materijala. Posebno je efektna na predmetima od drveta, a idealna je za dekorisanje nameštaja! Pogodna je za kombinovanje sa drugim dekorativnim tehnikama, kao što je decoupage.

***

Decoupage je tehnika lepljenja papira (decoupage papir, pirinčani papir i salvete) na najrazličitije vrste podloga (drvo, medijapan, karton, staklo, keramiku, tekstil…). Na ovaj način se jednostavno i raznovrsno mogu ukrasiti predmeti raznih namena, čak i proizvodi od tekstila.

***

Pasta Crackle i Crackle lakovi se koriste kako bi predmeti i nameštaj koji želite da dekorišete dobili ispucali starinski izgled. Upotrebljavaju se u kombinaciji sa nekom drugom dekorativnom tehnikom; najčešće je to  decoupage.

***

Stencil (šabloni) se upotreblavaju kako bi se odredjene površine oslikale sa preciznošću. To su obično cvetni motivi, loze, slova i drugi sitini detalji koje bi slobodnom rukom bilo previse komplikovano iscrtavati ili oslikavati.  Šabloni lepo upotpunjuju ostale tehnike, a mogu se koristiti i samostalno.

***

3D Decoupage (Volumix) se koristi ukoliko želite da postigne trodimenzionalni efekat, odnosno ispupčen oblik odredjenih delova  predmeta dekorisanih decoupage tehnikom.

***

Country painting je tehnika šematskog oslikavanja i senčenja. Vizuelno je slična patchworku, ali na tvrdoj podlozi.

***

Tex Art je proizvod za učvršćavanje tkanine, papira i ostalih mekih materijala. Najčešće se koristi za Vintage razglednice, ali je odličan i kod ukrašavanja drugih predmeta.

***

Colour Ink su boje za staklo na bazi alkohola koje ne moraju dodatno da se termički obradjuju.

***

Metalik efekat dobija se upotrebom paste Effetto Metallo. Može se koristiti na bilo kojoj podlozi i kombinovati sa 3D bojama, 3D i običnim šablonima, mesečevim sjajem i drugim efektima.

***

Mesečev sjaj je efekat koji se postiže sa Graneli Di Luna kuglicama, koje mogu biti različite granulacije. Može se raditi na bilo kojoj podlozi i može se kombinovati sa različitim tehnikama.

***

Sospeso Transparente  Nova 3D tehnika sa italijanskih sajmova dekorative koja će vas oduševiti. Posebnim alatom oblikuju se oslikane folije ili motivi sa salvete i tekstila i dobijaju se trodimenzionalni motivi. Moze se primeniti na svakoj povrsini i u kombinaciji sa drugim tehnikama.

***

Terakota efekat, kako samo ime kaže, služi za dobijanje tarakota izgleda na raznim vrstama podloge i postiže se Terracota pastom.

***

Pozlaćivanje folijama zlatnim, srebrnim, bronzanim i drugim se radi sa specijalnim lepkom Colla Per Doratura kako bi se dobio efekat prave pozlate.

***

Scrapbooking je tehnika izrade i ukrašavanja predmeta kao što su foto albumi, rokovnici, čestitke, pozivnice, ramovi za slike i dr. Karakteristična je po primarnoj upotrebi papira, ali se upotpunjuje raznim detaljima, čipkom i raznovrsnim tekstilnim trakama, aplikacijama od plastike, metala i tekstila, stikerima.

***

Fresko efekat je tehnika koja imitira zidno i fresko slikarstvo. Radi se sa tri različite vrste reljefnih pasta i može se kombinovati sa 3D šablonima i pitorikom (tehnika senčenja i oslikavanja dekupaž papira).

Galerija: