KREATIVNE RADIONICE

Modellina organizuje kreativne radionice na kojima će svi zainteresovani moći da nauče kako da dekorišu predmete od stakla, drveta, keramike, plastike ili kartona i tako ožive stari, zaboravljeni komad nameštaja ili neki dragi lični predmet koji će u prostoru vlasnika stajati kao malo vlastito umetničko delo.

Na besplatnim prezentacijama možete se upoznati sa ovim jednostavnim dekorativnim tehnikama, a detaljnije ih savladati uz pomoć naših umetnica, na radionicama dekorišući željeni predmet izabranom tehnikom.

Posebnu pažnju posvećujemo deci za koju su predviđeni specijalni popusti i programi prilagođeni deci već od tri godine starosti. U Modellini imate mogućnost da priredite svom detetu jedinstvenu i nesvakidašnju rođendansku proslavu kroz kreativni rad i zabavu u našem prostoru.

Za radionice se možete prijaviti putem telefona 011/3234-319 ili e-maila kreativni.centar@modellina.rs

Raspored radionica:

Shabby Chic je dekorativna tehnika kojom se postiže pohaban, starinski izgled predmeta od različitih materijala. Posebno je efektna na predmetima od drveta, a idealna je za dekorisanje nameštaja! Pogodna je za kombinovanje sa drugim dekorativnim tehnikama, kao što je decoupage.

***

Decoupage je tehnika lepljenja papira (decoupage papir, pirinčani papir i salvete) na najrazličitije vrste podloga (drvo, medijapan, karton, staklo, keramiku…). Na ovaj način se jednostavno i raznovrsno mogu ukrasiti predmeti raznih namena, čak i proizvodi od tekstila.

***

Pasta Crackle i Crackle lakovi se koriste kako bi predmeti i nameštaj koji želite da dekorišete dobili ispucali starinski izgled. Upotrebljavaju se u kombinaciji sa nekom drugom dekorativnom tehnikom; najčešće je to  decoupage.

***

Stencil (šabloni) se upotreblavaju kako bi se odredjene površine oslikale sa preciznošću. To su obično cvetni motivi, loze, slova i drugi sitini detalji koje bi slobodnom rukom bilo previse komplikovano iscrtavati ili oslikavati.  Šabloni lepo upotpunjuju ostale tehnike, a mogu se koristiti i samostalno.

***

3D Decoupage (Volumix) se koristi ukoliko želite da postigne trodimenzionalni efekat, odnosno ispupčen oblik odredjenih delova  predmeta dekorisanih decoupage tehnikom.

***

Country painting je tehnika šematskog oslikavanja i senčenja. Vizuelno je slična patchworku, ali na tvrdoj podlozi.

***

Tex Art je proizvod za učvršćavanje tkanine, papira i ostalih mekih materijala. Najčešće se koristi za Vintage razglednice, ali je odličan i kod ukrašavanja drugih predmeta.

***

Colour Ink su boje za staklo na bazi alkohola koje ne moraju dodatno da se termički obradjuju.

***

Metalik efekat dobija se upotrebom paste Effetto Metallo. Može se koristiti na bilo kojoj podlozi i kombinovati sa 3D bojama, 3D i običnim šablonima, mesečevim sjajem i drugim efektima.

***

Mesečev sjaj je efekat koji se postiže sa Graneli Di Luna kuglicama, koje mogu biti različite granulacije. Može se raditi na bilo kojoj podlozi i može se kombinovati sa različitim tehnikama.

***

Raku tehnika dekorisanja nastala je  po uzoru na Raku keramiku, vrstu Japanske keramike tradicionalno korišćene u Japanskoj ceremoniji ispijanja čaja, čija je odlika unikatan izgled. Postiže se upotrebom Granelli Di Luna (mesečeve kuglice), Crackle pastom, Fintura Cristallo i dr.

***

Terakota efekat, kako samo ime kaže, služi za dobijanje tarakota izgleda na raznim vrstama podloge i postiže se Terracota pastom.

***

Pozlaćivanje folijama zlatnim, srebrnim, bronzanim i drugim se radi sa specijalnim lepkom Colla Per Doratura kako bi se dobio efekat prave pozlate.

***

Scrapbooking je tehnika izrade i ukrašavanja predmeta kao što su foto albumi, rokovnici, čestitke, pozivnice, ramovi za slike i dr. Karakteristična je po primarnoj upotrebi papira, ali se upotpunjuje raznim detaljima, čipkom i raznovrsnim tekstilnim trakama, aplikacijama od plastike, metala i tekstila, stikerima.

***

Fresko efekat je tehnika koja imitira zidno i fresko slikarstvo. Radi se sa tri različite vrste reljefnih pasta i može se kombinovati sa 3D šablonima i pitorikom (tehnika senčenja i oslikavanja dekupaž papira).

 

 

Galerija: